Maasziekenhuis

Dokter Kopstraat 15,


5835 DV Beugen


Lees meer over parkinson op de website van Maasziekenhuis Pantein
Afbeelding voor Maasziekenhuis

Maasziekenhuis

Het Maasziekenhuis Pantein biedt algemene ziekenhuiszorg dichtbij huis, maar ook toegang tot academische en specialistische zorg dankzij de intensieve samenwerking met onder andere het Radboudumc.

Zorg voor parkinson in ons ziekenhuis

Bij Maasziekenhuis Pantein werken drie neurologen die gespecialiseerd zijn in parkinson en een parkinsonverpleegkundige. De neurologen onderzoeken de motoriek, maar ook symptomen als vergeetachtigheid en veranderingen in gedrag. Vervolgens kijken ze wat ze met medicijnen kunnen bijsturen. De verpleegkundige geeft informatie, adviezen, begeleiding en ondersteuning en coördineert de zorg. Parkinson verloopt per persoon anders. Omdat er zoveel verschillende symptomen kunnen optreden, werkt de neuroloog samen met in parkinson gespecialiseerde behandelaars:

  • fysiotherapeuten
  • logopedisten
  • ergotherapeuten
  • psychologen
  • diëtisten
  • maatschappelijk werker

Voor de wat jongere mensen met parkinson of voor mensen die nog actief aan het werk zijn, is er een samenwerking met de revalidatiearts. In de late fase wordt samengewerkt met Expertisecentrum Madeleine. Daar is een gespecialiseerde afdeling waar mensen terecht kunnen voor diagnose, dagbehandeling en begeleiding thuis.

Bij complexe vormen van Parkinson vindt overleg plaats met neurologen uit het Radboudumc. Iedereen met de ziekte van Parkinson krijgt zorg op maat.

Weten welke behandelaars bij u in de buurt gespecialiseerd zijn in parkinson? Kijk op de Parkinson zorgzoeker.

De specialisten

Thumbnail for Jacqueline Arts
Parkinson Verpleegkundige
Maasziekenhuis

Jacqueline Arts

Thumbnail for Fieke Willems
Neuroloog
Maasziekenhuis

Fieke Willems

Thumbnail for Lisa van Winsen
Neuroloog
Maasziekenhuis

Lisa van Winsen

Thumbnail for Bija Brouwers
Parkinson verpleegkundige
Maasziekenhuis

Bija Brouwers